Az autóklíma tisztítás fővárosi nehézségei

Az autóklíma tisztítás Budapest területén nem kihívás

Ezt gondolnánk, de néha a látszat csalóka. A klímatisztítás eleve egy megosztó téma, kell, nem kell, milyen gyakran kell, önállóan csináljuk, vagy szervizbe menjünk-e érte? Nem feltétlenül pénzkidobás, ha egy kicsit komolyabb megoldás mellett döntünk a házi ügyeskedések helyett. Az autóklíma tisztítás Budapest környékén számtalan lehetőséget kínál, ami esetleg vidéken ritkábban, nehezebben lelhető fel, de ez nem jelenti, hogy könnyű lenne a választás. Pont azért nem, mert van lehetőség rá. Persze az autóklíma tisztítás Budapest határán kívül is ajánlhat változatos megoldásokat, főleg nagyvárosok környékén találunk minden bizonnyal különféle szervizeket, ilyen olyan lehetőségeket. Mindezek mellett ugyanúgy lehetőségünk van a házi spray-kkel nekizuhanni a klímának. Mégis jobb a feladatot szakemberekre bízni, hagy mondjam el, miért.

Miért az autóklíma tisztítás Budapest egyik vonzereje?

A Parlament szép, a színházműsor bőséges, de az autóklíma tisztítás Budapest területén szintén olyan tényező, ami miatt a környéken élők olykor ellátogatnak a fővárosba, vagy legalábbis annak vonzáskörzetébe. Értelemszerűen a város külső részein számtalan autószerelő és szerviz várja különböző problémákkal küszködő autókat é azok tulajdonosait. Általában nem az autóklíma tisztítás ózon használatú módszere hozza őket a szervizbe, sokkal gyakoribb a kikopott fék, a műszaki vizsga, vagy egy akkumulátor csere. Jobb helyeken azért felhívják a figyelmet az autóklíma tisztítás Budapest és azon kívüli szükségességére, bár igaz, a nagyvárosokban gyakran használt autóknál talán valamivel gyakrabban szükséges a tisztítás. A fővárosban sok a szerviz, mindegyik másban jeleskedik, a modernebbek azonban egyre másra veszik fel szolgáltatásaik közé a légkondi rendszerek és a szellőző tisztántartását. Az ózonos autóklíma tisztítás Budapest egyik legkeresettebb klímafertőtlenítő eljárása, nem véletlenül. Az ehhez szükséges berendezést beszerezni hosszú távú befektetést igényel a szerviz részéről, viszont ez mindenképpen a megrendelők javára válik.

Az autóklíma tisztítás Budapest szervizeiben

Természetesen, ha már az autóklíma tisztítás Budapest egyik szervizében zajlik, ott nem olyan habos vagy spray-es megoldásokkal fognak dolgozni, mint amit mi is megtehetnénk a saját kertünkben. Ez nem is baj, mert ezek a módszerek arra hagyatkoznak, hogy az erős vegyszer pusztán a keringtetés maximumon tartásával eljut minden rejtett zugba a rendszeren belül. Ez pedig nem feltétlenül igaz. A másik ellenjavallat a házi klímafertőtlenítés ellen az vegyszer hangsúlyozása. Ezt ugyanúgy be fogjuk lélegezni. Éppen ezért az http://cool-mobil.hu/klimatisztitas-fertotlenites/ autóklíma tisztítás Budapest szervizeiben két másik, iparibb eljárással történik, amelyek egyike sem igényel vegyszerhasználatot. Ebből az egyik módszer az ultrahangos kezelés. A gép öt mikronra bontja a hatóanyagot, és ezt rezegtetve keringteti végig a csöveken, ami ezáltal sokkal könnyebben eljut a rendszer legeldugottabb sarkaiba is. A kezelés utolsó fázisaként vékony filmréteget képez, ami a továbbiakban késlelteti a kórokozók újbóli megtelepedését. Az autóklíma tisztítás Budapest környékén azonban nem csak az ultrahangos módszerrel választható. Népszerűségnek örven az ózonos megoldás is. Itt az eljárás az ózon instabilitásán nyugszik. Az ózon ugyebár három instabilan összekapcsolódó oxigénmolekulából áll. Ezeket egy úgynevezett ózongenerátor segítségével juttatják a klímarendszerbe. Az ózon itt kétségbeesetten oxidálni kezd mindent, amit ér, és ahol lehet, leadja azt a harmadik oxigénmolekulát. Ennek hatására marad nekünk friss oxigén, illetve egy oxidréteg a klímarendszerben, ami sokkal hatékonyabb fertőtlenítőerővel bír, mint akár a klór. Az autóklíma tisztítás Budapest szervizeiben kétségkívül az ózonos megoldással a legnépszerűbb, bár az is igaz, hogy ez a leginkább reklámozott módszer.

Autóklíma tisztítás Budapest áraival

Természetesen az egyik legsarkalatosabb kérdés, hogy mennyibe is kerül ez az egész. Értelemszerű, hogy a házi módszerek a legolcsóbbak. Egy spray párszáz, maximum pár ezer forintból beszerezhető, ellenben korántsem biztos a hatékonysága. Az autóklíma tisztítás Budapest szervizeiben annál eredményesebb, így biztosak lehetünk benne, hogy elég évi egyszer megismételnünk a műveletet. Mivel a klíma tavasszal, ősszel a belső rendszerekben páraként kicsapódik, így rendszeres használat mellett gyakorlatilag elkerülhetetlen, hogy baktérium és gombatelepek ne kezdjenek el szaporodni a szellőzőrendszerekben. Ezek kifejezetten károsak az egészségre, nem beszélve arról, hogy az eleve száraz levegő tovább gyengíti ellenük a nyálkahártyánk védekezőképességét. Az autóklíma tisztítás Budapest környékén éppúgy, mint vidéken ezért fontos legalább évente egyszer. Az ózonos és az ultrahangos módszer egyaránt tízezer forint fölött van, de belegondolva, hogy ezt egy teljes évre fizetjük, már nem akkora összeg. Az egészségünkről an szó, nem érdemes tehát sóherkedni ezen,ha megengedhetjük magunknak, mindenképpen ajánlott fertőtleníteni a klímát.