Online optikában vásároltam!

A legjobb optika, ahol eddig megfordultam

A klasszikus optikákat talán mindenki ismeri: fényes padló, a falakon átívelő hosszú polcok, amiken többszáz szemüveg foglal helyet. Miért is jár az ember optikába? Bizonyára valamilyen szemprobléma esetén látogatnak el ide, de nem szabad megfeledkeznünk a rendszeres szűrővizsgálatokról sem. A különböző szemproblémák megállapítása és a szűrővizsgálatok még természetesen csak személyesen végezhetők. Talán már nem is vagyunk olyan messze attól a kortól, hogy ezeket is egy alkalmazással meg tudjuk tenni, azonban jelenleg még nem tart ilyen szinten a technikai fejlettség. Minden más ellenben megvalósítható online térben is, egy webáruházon keresztül, aminek számos előnye van már most!

Milyen előnyei vannak az online optikáknak?

Szinte bármit be tudunk itt szerezni, amit személyesen is tennénk. Mindehhez azonban nem kell elhagynunk az otthonunkat. Vidéken egyébként is nehéz jó helyet találni, ami árban és minőségben is megfelel az igényeinknek. Rosszabb esetben akár órákat is kell utaznunk érte, azonban az internetnek hála ma már a lustaság teljesen elfogadható, hiszen akár az ágyból is intézhetjük az ügyeinket, bevásárolhatunk, beszerezhetjük az ajándékokat vagy megtervezhetjük a lakás átalakítását. Az optikák ráadásul tényleg olyan helyek, ahová csak a szükség miatt jár az ember. Érthető, ha valaki a szemüvegét szeretné felpróbálni, mielőtt még kiad rá több tízezer forintot, azonban néhány éve még a háromhavi vagy félévi kontaktlencse adagért is mindig személyesen kellett elmennünk. A mai világ sokkal szabadabb ebből a szempontból, és ezt érdemes az élet minden „feleslegesen elpazarolt ideje” ellenében felhasználnunk az internetet. Az unalmas buszutak vagy sorbaállás helyett ma már csak kattint az ember néhányat, és már érkezik is a termék, amit vásárolni szeretett volna. Rengeteg időt spórolhat így meg az ember, és még csak különösebb energiabefektetést sem igényel ez a tevékenység, nem fárad el az ember sem lelkileg, sem szellemileg. Sokak azt is nagy előnynek tartják, hogy nem emberi interakción keresztül zajlik a folyamat, és így sokkal könnyebben szánják rá magukat a mindennapi tevékenységekre, mint például az étel megrendelése vagy a kontaktlencséből az új adag megvásárlása. És így legalább biztosak lehetünk benne, hogy nem érkezünk feleslegesen: ahhoz, hogy egy szemüveget elkészítsenek, vagy egy lencsét megrendeljünk, átlagosan két látogatást igényel, ami nem csak sok időt vesz igénybe, de ha nincs a közelünkben optika, akkor még az utazás költségeit is fizethetjük.

Mit találunk egy online optikában?

Tulajdonképpen minden megtalálható ezeken a helyeken, ami egy fizikai optikában is. A kínálatuk hatalmas, rögtön megtudjuk, ha esetleg valami mégsem kapható. Számos szemüveglencse és kontaktlencse közül tudunk itt  választani, rengeteg lehetőségünk van, és különleges igényeket is képesek bizonyos körülmények között teljesíteni. Kaphatunk továbbá minden kiegészítőt, amire szükségünk van a szemünk és az eszközeink ápolásához. Törlőkendőket, tokokat, tároló és tisztító folyadékokat is meg lehet vásárolni. Százazszeműeknek, akik sokat ülnek a monitor előtt, ajánlott a szemcsepp beszerzése is.

Nagy előnye ezek kiválasztásának, hogy saját magunk dönthetünk, nem kell a kisebb optikák preferált termékeit választani. A szemüvegkeretnél pedig a válogatásra szánt idő korlátlan. Egy idő után személyesen talán kellemetlen lehet, ha nem találjuk meg az igazit, és már a hosszú polcok felét mind felpróbáltuk sikertelenül, azonban itt nincsenek soron következő vendégek, vagy nyitvatartási idő. Sokat gondolkozhatunk a választáson, hogy mindenképpen az igazi mellett kössünk ki. A nagy szabadságnak azonban van hátránya is, hiszen az ember felpróbálás nélkül vásárolja a szemüvegeket, és gyakorlatilag mindenben egyedül kell döntenie. Ennek könnyítésére hozott létre néhány optika, például az eOptika (https://eoptika.hu/optika.html) egy olyan programot, amivel a kiválasztott keretet gyakorlatilag virtuálisan, egy feltöltött képünk segítségével „fel tudunk próbálni”.

Ehhez érdemes egy külön képet készítenie az embernek, ahol előre néz, és jól látszik a fejformája, ezután pedig gyakorlatilag bármelyik keretet rá tudja a program szerkeszteni az arcunkra, így máris láthatjuk, melyik szemüveg hogyan állna, de próbálkozhatunk különböző alkalmazásokkal is. Bizonyos értelemben még előnyösebb is, mivel így akár össze is tudjuk majd hasonlítani a különböző kereteket, a képek egymás mellé tételével, így pedig könnyebben is lehet választani majd.

Rendelés az online optikákból

Az eOptika a kedvenc online optikám, mert a keresőfelülete rendkívül egyszerű, a logikus kategorizálás miatt könnyedén elnavigálok az oldalon úgy is, hogy nem vagyok egy nagy technikai zseni, a paraméterek megadás a termékeknél mindig ésszerűen van megvalósítva, és többször is vissza tudjuk azokat ellenőrizni a rendelés során, ami szerintem nagyon fontos. Többfajta szállítási lehetőséget tud az ember igénybe venni, és saját tapasztalat alapján elmondhatom, hogy eddig mindig azt kaptam, amit rendeltem az áruházból. És a minőségben sem kellett még csalódnom.